понеділок, 07 травня 2012 15:28

У Києві під офісом КПУ з'явився "Пісяючий Сталін"
11

Фото: Фото: Наталія Чубенко

У Києві на Подолі навпроти офісу Компартії члени "Братства" встановили пам'ятник Йосипу Сталіну. Робили його два місяці з пап'є-маше та пінопласту.

Сталіна одягли у сорочку, піджак та приспустили штани. Покрили золотистою фарбою. Витратили на це тисячу гривень.

За словами організаторів, пам'ятник виконано у кращих традиціях Євросоюзу, одним із символів якого є брюссельський пісяючий хлопчик. Спрямовано акцію на розвінчання культу перемоги одних окупантів над іншими.

Спочатку планувалося, що монумент встановлять біля офісу Компартії України на вулиці Борисоглібській, 7. Там якраз і чекали три десятки журналістів та біля десятка міліціонерів. Але організатори вирішили зробити інакше та поставили Сталіна на сусідній вулиці біля бювету з водою. Четверо молодих хлопців спочатку встановили фігуру, потім приєднали до неї голову, поміж ніг встановили прозорий шланг: один кінець занурили у п'ятилітрову пляшку, а інший прикріпили нижче пояса, через який і полилася вода.

"Робили довго. Це ціла серія пам'ятників. Сьогодні ще відкривається в Одесі, Львові. Біля обкому комуністів вирішили поставити, тому що це вони полюбляють пам'ятники Сталіну. Ми хотіли їм допомогти та зробити подарунок. Щось в останній момент не змогли домовитися, щоб вони надали нам свою веранду. Ми думали зробити цей проект разом із ними, але вони себе ведуть якось не конструктивно", - розповів Андрій Ватолкін, один із ініціаторів акції.

Київський Сталін виконаний  у зріст людини, та працює майже як фонтан. За аналогією з брюссельським пам'ятником, організатори планують на свята залити у Сталіна алкогольних напоїв.

Точно такі ж монументи було встановлено  сьогодні у Львові, Одесі та Дніпропетровську.

Зараз ви читаєте новину «У Києві під офісом КПУ з'явився "Пісяючий Сталін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

174

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі