неділя, 01 серпня 2010 11:57

У Києві міліція викрала у опозиціонерів пакет (ФОТО)

У суботу під час мітингу українських опозиціонерів на вокзалі біля поїзду "Київ-Москва" був затриманий голова організації Коаліція учасників Помаранчевої революції Сергій Мельниченко. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ще затримали мого заступника. Його тримали у кімнаті міліції на вокзалі. А мене забрали в чергову частину. Вони не знали, яким чином кваліфікувати наші дії. Хуліганства не було, бо не було мотиву. Ми підняли питання про те, що зараз будемо писати заяви про вчинення злочину працівниками міліції за перешкоджання законній діяльності громадської організації та проведенню мітингів. Крім того за грабіж – відкрите викрадення чужого майна, вчинене групою осіб із застосуванням фізичного насильства. Тоді нас відпустили", - зазначив Мельниченко.

Голова КУПР розповів, що учасники мітингу мали пакет, у якому знаходились барвники та 31 метр помаранчевої стрічки. "Те, що ми пов'язали помаранчеві стрічки на поручні вагону, не має протиправного характеру. З чого міліція взяла, що ми будемо розмальовувати поїзд – я не знаю. Вони почали відкрито заволодівати нашим майном. Я, як громадянин України, почав його захищати – забирати назад. В цьому процесі грабежу одна з баночок відкрилася, облила мені руки. Я злякався, чи відмиється фарба. Тому повитирав руки об вагон. А мене заламали ", - зауважив він.

Мельниченко повідомив, що член КУПР Вадим Лісовий, якого проводжали під час мітингу, прибув до Москви, де має зустрітись із російськими опозиціонерами. "Він проведе кілька днів в Москві – буде зустрічатися з лідерами опозиційних рухів. Мав зустрітись з Немцовим. Але того затримали", - додав голова КУПР.

Зараз ви читаєте новину «У Києві міліція викрала у опозиціонерів пакет (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі