четвер, 30 грудня 2010 11:01

У ГПУ вважають, що в арештах чиновників політика не замішана

У ГПУ вважають, що в арештах чиновників політика не замішана

У Генеральній прокуратурі України наполягають на тому, що в порушенні кримінальних справ, затриманні й арештах високопосадовців немає політичних підстав, процесуальних порушень в жодній справі не виявлено.

Мова про це йшла на колегії відомства в середу, в ході якої були розглянуті питання щодо стану досудового слідства у резонансних кримінальних справах проти посадових осіб, повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури.

Учасники колегії відзначили, що злочини вчинені в економічній сфері. Збитки, заподіяні державі, підтверджені актами КРУ, Рахункової палати, незалежними міжнародними аудиторами.

"Сума збитків по всіх кримінальних справах, порушених проти високих посадових осіб, складає мільярди гривень і мільйони євро", - підкреслюється в повідомленні.

На колегію були запрошені голова СБУ Валерій Хорошковський, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, заступник міністра внутрішніх справ - начальник Головного слідчого управління Василь Фариннік, уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, керівники слідчих управлінь СБУ та податкової міліції, правозахисник Едуард Багіров.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У ГПУ вважають, що в арештах чиновників політика не замішана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі