четвер, 11 вересня 2008 14:29

У Генпрокуратурі Тимошенко порадили мовчати про отруєння Ющенка

Генеральна прокуратура заявляє, що факт отруєння президента Віктора Ющенка доведений слідством, різними іноземними лабораторіями та експертизою із залученням міжнародних спеціалістів.

Про це сказано у заяві прес-служби ГПУ у відповідь на висловлювання прем"єра Юлії Тимошенко про те, що Генпрокуратурі для розслідування цієї справи слід було залучити найкращі закордонні лабораторії.

Прес-служба заявляє, що отруєння Ющенка діоксаном "вважається доконаним фактом, який сумніву не підлягає".

"Водночас ми переконливо рекомендуємо політикам та особам, які займають особливо відповідальне посадове становище в державі, утримуватися від подібних заяв. Застерігаємо усіх від втручання у діяльність правоохоронного органу, яке має на меті добитися прийняття незаконних рішень, що переслідується законом", - сказано у повідомленні прес-служби.

Крім того, у повідомленні стверджується, що Тимошенко висловила сумніви щодо отруєння Ющенка діоксином.

Як відомо, у четвер Тимошенко з"явилася на допит у якості свідка у справі про отруєння Ющенка.

При цьому вона заявила, що якщо Генеральна прокуратура "дійсно хоче з"ясувати правду, то потрібно було б звернутися до президента України і звернутися до найкращої європейської лабораторії, залучити експертів з усіх країн, які мають такі самі лабораторії, щоб дійсно публічно зробити аналіз, довести все, а після того людей на допити тягати".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі Тимошенко порадили мовчати про отруєння Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі