четвер, 15 листопада 2007 09:05

У Європарламенті немає доказів перебування літаків ЦРУ в Україні

Депутат Європарламенту Джульєтто К"єза, який брав участь у вчорашній прес-конференції в Страсбурзі, повідомив, що ні він сам, ні Клаудіо Фава "особисто не мають документів у цій справі", пише  "Коммерсант".

Як з"ясувалося, скандальній заяві передували досить цікаві обставини. "Кілька днів тому ми подивилися репортаж російського журналіста Аркадія Мамонтова і вирішили, що потрібно проінформувати про це Європарламент, а також створити тимчасову комісію з розслідування цих фактів, - заявив вчора Джульєтто К"єза. - Я не був в Україні й основою для нашої заяви стали документи, показані в передачі".

У середу, 14 листопада, депутат Європарламенту від Італії Клаудіо Фава на прес-конференції в Страсбурзі заявив, що має в своєму розпорядженні "переконливі докази" здійснення на території одній із військових авіабаз України посадок літаків Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США.

Міноборони України спростувало заяву Клаудіо Фави. "Аеродроми Міністерства оборони України ніколи не приймали літаків ЦРУ", - наголошується в заяві. На думку прес-секретаря відомства Андрія Лисенко, всі заяви з цього приводу "є абсолютно безпідставними, некомпетентними і просто абсурдними".

 

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті немає доказів перебування літаків ЦРУ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі