четвер, 13 жовтня 2011 08:31

У Європарламенті хочуть продовжити переговори щодо асоціації, та поки угоду не підписувати

У Європарламенті хочуть продовжити переговори щодо асоціації, та поки угоду не підписувати

Більшість у Європейському парламенті підтримують позицію Європейської комісії продовжувати переговори щодо Угоди про асоціацію, але не підписувати її, якщо ситуація в Україні не зміниться.

Таку позицію заявили більшість парламентських груп Європарламенту в ході обговорення ситуації в Україні.

Зокрема, представник європейських народників Яцек Царіуш-Вольський зазначив, що винесений Юлії Тимошенко вирок заслуговує осуду. "Цей суд був політично мотивований і навіть не відповідає мінімальним європейським стандартам. Якщо українське керівництво буде продовжувати такого роду саботаж політичної опозиції, це поставить європейську перспективу України під ризик", - сказав він.

Депутат упевнений, що Тимошенко має бути звільнено і вона має "насолоджуватися повними політичними правами прямо зараз".

Разом з тим, Царіуш-Вольський висловився на підтримку завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію.

Аналогічну позицію задекларував представник групи Демократів і соціалістів. "Наша група підтримує Україну на шляху до ЄС, і ми хочемо, щоб вони продовжували це. Ми повинні продовжувати наші переговори, але ми хочемо послати дуже важливий сигнал Києву, що, будь-ласка, не пропускайте цінності та умови, які ми хочемо бачити, які дозволять Україні та ЄС просунутися на більш високий рівень розвитку ", - зазначив один із членів групи.

З подібними заявами виступили й інші депутати - продовжувати переговори, але підписати угоду, коли в Україні будуть поважати європейські цінності.

Разом з тим, окремі депутати задавалися питанням щодо майбутнього візиту українського президента Віктора Януковича до Брюсселя.

Так представник соціалістів Марек Сівець зазначив: "Не нам закривати двері перед Україною. Ми повинні зустрітися з Януковичем в Брюсселі, сказати йому, що ми думаємо про поточну ситуацію. Якщо угоду не буде підписано, то найбільший переможець такої ситуації - привид Кремля, це будуть росіяни, які проти цього".

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті хочуть продовжити переговори щодо асоціації, та поки угоду не підписувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі