вівторок, 03 липня 2018 11:45

У "дитячому" законопроекті знайшли правку для Ахметова на 2 млрд грн

У "дитячому" законопроекті знайшли правку для Ахметова на 2 млрд грн
Комітет не одобрив правку, яка б зекономила ДТЕК 2 млрд грн. Фото: Mind.ua

У законопроект №8295, який змінює Податковий кодекс у частині аліментів та іх оподаткування, внесли поправку, яка звільняє від податків компанії Ріната Ахметова.

На це звернув увагу голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус.

"У цей законопроект внесена поправка #8. Вона говорить: "тимчасово, до 01 січня 2020 року, звільнити від сплати ПДВ імпортне обладнання, яке призначене для виробництва енергії з відновлювальних джерел енергії". Не дуже про дітей, правда? А про кого ж тоді?

За моїми оцінками, найбільшим інвестором у зелену енергетику у 2018-2019 роках є компанія ДТЕК Ріната Ахметова. Вони планують збудувати сонячних станцій потужністю понад 350 МВт та вітростанцій потужністю не менше 200 Мвт. Вартість обладнання для таких станцій складатиме біля 400 млн дол. ПДВ складатиме 80 млн дол або 2 млрд грн", - написав Герус.

Комітет відхилив цю поправку, в ухвалений законопроект вона не ввійшла.

"Коли законопроект після першого читання потрапляє в комітет, кожен народний депутат має право внести будь-яку поправку... Депутати, які розглядали питання податкових пільг, внесли просто свої правки... Ця правка по зеленій енергетиці, як і правка на податкову пільгу для тимчасово переміщених осіб на житло, яке вони винаймають, не були підтримані", - сказала представник президента у ВР Ірина Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов збільшив власні статки на $1,3 млрд

Рінат Ахметов не зміг розморозити активи на суму $820 млн за кордоном. Окружний арбітражний суд Амстердама 5 квітня відмовив зняти з активів, у тому числі з квартири у Лондоні, заборону на відчуження та переоформлення. Заборона була накладена судами Нідерландів та Кіпру.

Зараз ви читаєте новину «У "дитячому" законопроекті знайшли правку для Ахметова на 2 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі