пʼятниця, 22 червня 2007 18:53

У ЦВК знову "підміна понять і маніпуляція"

Центральна виборча комісія не змогла провести засідання через відсутність кворуму. На початку засідання були присутні 13 з 15 членів комісії, але в ході обговорення порядку денного зал засідання залишили 4 члени комісії - Анатолій Писаренко, Ігор Жиденко, Жанна Усенко-Чорна і Юлія Швець.

- Подальше проведення засідання неможливе...Я не можу оголосити перерву в неправомірному засіданні, - сказав голова комісії Володимир Шаповал.

Відхід членів комісії був викликаний дискусією із приводу закріплення членів ЦВК за регіонами.

Зокрема, Писаренко висунув пропозицію перенести розгляд цього питання, оскільки його не було достатнім чином обговорено.

Крім того, Усенко-Чорна назвала розгляд цього питання на поточному засіданні "підміною понять і маніпуляцією".

- Подальше моє перебування в залі засідань неможливо, - сказала Швець.

Ці члени комісії висловили своє невдоволення тим, що пропонований проект постанови передбачав закріплення представників комісії від коаліції в основному за східними й південними регіонами країни.

Проте, перш ніж частина членів комісії покинула зал, ЦВК прийняла проект постанови про закріплення за регіонами за основу.

За таке рішення проголосували 8 членів комісії, проти - 5.

Крім того, Усенко-Чорна попросила зазначити в протоколі, що вона має окрему думку з цього приводу.

- Цим рішенням ЦВК закладає загрозу неправової трансформації закону "Про Центральну виборчу комісію, - сказала Усенко-Чорна.

У свою чергу, один із членів ЦВК, що залишилися в залі, Михайло Охендовський зазначив, що всі члени комісії мали повне право вносити свої пропозиції до проекту, обговорювати його й голосувати, але не залишати зал засідання.

- Ми не чули ніяких конкретних пропозицій, тільки протести, що це питання не можна розглядати взагалі, - сказав Охендовський.

Він назвав таку поведінку членів комісії, які покинули зал, порушенням присяги.

11 червня Шаповал уже розподілив членів комісії за регіонами, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У ЦВК знову "підміна понять і маніпуляція"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі