пʼятниця, 22 січня 2010 10:52

У Черновецького вважають, що депутати діють неконституційно

У Черновецького вважають, що депутати діють неконституційно

Законних підстав для проведення позачергових виборів мера Києва та депутатів Київради немає.

Про це заявив перший заступник столичного градоначальника Анатолій Голубченко, коментуючи ініціативу народних депутатів про проведення у Києві виборів у травні 2010 року.

"Є Конституція, і є вичерпний перелік підстав для проведення позачергових виборів. Але в ньому немає бажання народних депутатів", - відзначив Голубченко.

За його словами, якщо таке рішення буде прийняте, воно буде незаконним.

Нагадаємо, вчора народні депутати прийняли за основу проект постанови про звіт Тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності київської влади. Депутати планують рекомендувати уряду на найближчому засіданні розглянути ситуацію, що склалася в столиці, за участю представників Генеральної прокуратури, КРУ і Рахункової палати.

Раніше у Верховній Раді було зареєстровано два проекти постанови про проведення позачергових виборів мера Києва та депутатів Київради. Автор одного з них - спікер Володимир Литвин, а другу - народні депутати Микола Томенко, Андрій Кожем"якін та Кирило Куликов.

Черновецький обіймає посаду мера Києва більше трьох років. Так, 20 травня 2006 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про призначення переможця київських виборів головою Київської міськдержадміністрації.

Вже через два роки Черновецький був визнаний новообраним мером. Це рішення засноване на тому, що він набрав найбільшу кількість голосів на позачергових виборах Київського міського голови 25 травня 2008 - його підтримали 431 тис. 561 киян.

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького вважають, що депутати діють неконституційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі