пʼятниця, 18 березня 2011 12:47

У БЮТ упевнені, що емоції Тігіпка "завалять" пенсійну реформу

У БЮТ упевнені, що емоції Тігіпка "завалять" пенсійну реформу

Сьогоднішня невиважена і емоційна заява віце-прем'єр-міністра України Сергія Тігіпка щодо зволікання Верховної Ради із голосування законопроекту щодо змін до пенсійного законодавства ставить під сумнів проведення пенсійної реформи в Україні.

Про це заявив колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики України Павло Розенко, повідомила прес-служба БЮТ.

За його словами, уряд зайняв "відверто деструктивну позицію" щодо подальшого доопрацювання та проведення пенсійної реформи в державі.

Політик нагадав, що ще 16 лютого 2011 року у Верховній Раді відбулися парламентські слухання з питання проведення в Україні пенсійної реформи, які закінчували процес громадського обговорення цього питання.

"Всі учасники слухань, експерти, депутати всіх без виключення фракцій і груп прийшли до висновку, що урядовий проект закону щодо пенсійного реформування є недосконалим і потребує негайного і серйозного доопрацювання. Проте минув рівно місяць, а справа так і не зрушила з місця", - зазначив експерт.

"Замість того, щоб відкликати зазначений документ із парламенту та врахувати основні зауваження фахівців, що були надані під час громадського обговорення законопроекту, урядовці намагаються примусити народних депутатів проголосувати за явно непрофесійний і неякісний пенсійний законопроект", - сказав Розенко.

Він підкреслив, що пенсійну реформу потрібно проводити зараз і негайно.

"Проте це зовсім не означає, що народні депутати мають механічно і бездумно схвалювати все, що подає на розгляд парламенту уряд. Такими діями уряд лише дискредитує саму ідею проведення в Україні економічних реформ і унеможливлює їх реалізацію", - наголосив Розенко.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко назвав саботажем рішення депутатів про перенесення строків розгляду пенсійної реформи в парламенті. За його словами, пенсійний вік не можна не підвищувати.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ упевнені, що емоції Тігіпка "завалять" пенсійну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі