субота, 17 березня 2012 08:50

У БЮТ посміялись над Януковичем, який розвивав би культуру мітингів

У БЮТ посміялись над Януковичем, який розвивав би культуру мітингів

Президент Віктор Янукович не може розвивати культуру мітингів в Україні, оскільки він не зацікавлений у будь-яких акціях протесту.

Про це в ефірі 5 каналу заявив народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Юрій Одарченко, коментуючи голосування у другому читанні за законопроект №2450 про порядок організації та проведення мирних заходів.

"Ми подавали зауваження до законопроекту , але Комітет їх не сприймає. Зрештою як Янукович може сприймати розвиток культури мітингів, коли вони йому не потрібні? У нього є слухняна рука Чечетова, яка керує процесом голосування у ВР", - зауважив Одарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада вирішила, що законопроект, який обмежує мітинги, треба ще доопрацювати

Разом з тим, на переконання нардепа, законопроект, який регулюватиме проведення акцій протесту, є дуже важливим для суспільства та влади.

"Мітинг, наприклад, у Миколаєві – корисна річ. Коли влада намагалась оцю трагедію (зґвалтування і спалення дівчини – ред.) приховати, лише вихід людей на вулицю спонукав її адекватно діяти", - наголосив бютівець.

Водночас, говорячи про врегулювання питань оскарження проведення мітингів, Одарченко підкреслив: "У нас суди діють абсолютно безпринципно. О 22-00 збирається колегія суддів і приймає незаконне рішення (про заборону проведення мітингу – ред.), яке ти не можеш оскаржити. І апелювати немає куди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ заявили, що приборкати владу можуть тільки блокуванням трибуни

Крім того, обговорюючи доцільність підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху, Одарченко відзначив, що влада будь-які реформи в країні робить за рахунок людей.

"Підвищувати штрафи і створювати ілюзії, ніби таким чином вирішаться проблеми на дорогах і все зміниться на краще, з моєї точки зору, це – просто безглуздо", - резюмував бютівець.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ посміялись над Януковичем, який розвивав би культуру мітингів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі