вівторок, 25 червня 2013 20:27

У Білорусі готуються масштабні протести проти Митного союзу

У Білорусі готуються масштабні протести проти Митного союзу
Фото: ru.tsn.ua

У Білорусі представники малого та середнього бізнесу заявляють про попереджувальний страйк, який має пройти в четвер, з метою закликати країну вийти з Митного союзу.

Глава мінського профспілки "Перспектива" Анатоль Шумчанка заявив, що форум білоруських підприємців вирішила почати збирати підписи для відповідної петиції, передає Радіо "Свобода".

За його словами, правила МС ввели без консультацій з підприємцями, інтереси яких вони зачіпали. Як заявив Шумчанка, підприємці готові розпочати масштабні протести з 1 липня.

Митний союз, метою якого було спростити торгівлю між трьома країнами-членами, був створений у 2010 році. Російська влада заявляє, що кінцевою метою є створення до 2015 року Євразійського економічного союзу за прикладом Євросоюзу.

Нагадаємо, що нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров підписав меморандум з Митним союзом про статус спостерігача з 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі готуються масштабні протести проти Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

133

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі