понеділок, 28 січня 2008 16:34

У Балоги розкритикували ще одну обіцянку Тимошенко

Перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак вважає маловірогідним зниження ставок за іпотечними кредитами до 4-6% при їх рефінансуванні Державною іпотечною установою.

Про це Шлапак заявив сьогодні на брифінгу.

"Я не бачу, як ДІУ в сьогоднішніх умовах зможе взяти ресурс під 3-5%, щоб потім кредитувати під 4-6%", - сказав він.

Шлапак також зазначив, що уряд має повідомити, в яких обсягах і за допомогою яких ресурсів і механізмів слід впроваджувати цю програму.

Водночас, за словами народного депутата Володимира Поляченка, ідея іпотечного кредитування під 4-6% можлива в невеликих обсягах і у великих містах.

За його оцінками, для реалізації такої програми необхідно 25 млрд. грн.

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила в ефірі телеканала ICTV, що найближчими днями уряд планує зайнятися створенням більш комфортних умов для малого і середнього бізнесу і наданням населенню дешевих кредитів на житло.

"Кожна сім`я, яка працює і має дохід, матиме нагоду через державну іпотечну установу одержати кредит на 25-30 років для придбання житла, причому без першого внеску, і річні відсотки не перевищуватимуть 4-6%", – заявила прем`єр.

Тимошенко уточнила, що кредити під маленькі відсотки даватимуть не банки. "4-6% - це результат роботи державної іпотечної установи", - зазначила прем`єр-міністр.

Державна іпотечна установа створена на виконання постанови Кабінету міністрів України від 8 жовтня 2004 р. N1330. Засновником ДІУ є держава в особі Кабінету міністрів. Статутний капітал ДІУ - 200 млн. грн.

Основною метою діяльності ДІУ є рефінансування первинних іпотечних кредиторів шляхом придбання права вимоги за іпотечними кредитами, виданими відповідно до Стандартів надання, рефінансування і обслуговування іпотечних житлових кредитів ДІУ, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Балоги розкритикували ще одну обіцянку Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі