вівторок, 18 жовтня 2022 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Байдена прокоментували брехню Ірану щодо поставок зброї РФ

У Байдена прокоментували брехню Ірану щодо поставок зброї РФ
Іран бреше, коли стверджує, що не постачає Росії дрони-камікадзе для війни з Україною. Фото: pixabay.com

Росія застосовує іранські безпілотники проти військових та цивільних цілей в Україні, цьому є "обширні докази". Стверджуючи про відсутність поставок до РФ дронів-камікадзе для війни з Україною, Іран бреше.

Тегеран, схоже, розглядає можливість продажу ще більшої кількості такої зброї Росії, заявила під час брифінгу у понеділок речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, передає Reuters.

"Усі бачили сьогодні вранці повідомлення про удари іранського безпілотника в центрі Києва. Однак Іран продовжує брехати", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС пригрозив Ірану за участь у війні проти України

В адміністрації президента США Джо Байдена публічно попереджали Тегеран щодо продажів БПЛА Росії. Іран закликали негайно припинити постачання будь-якої зброї агресору. Або ж держава та її керівництво нестимуть найсуворішу відповідальність, зокрема у межах міжнародних судових процесів щодо злочинів РФ проти України.

Уранці 17 жовтня Київ зазнав атак ударних іранських безпілотників Shahed-136, які Росія маркує як "Герань-2". Більшість ворожих БПЛА знищені силами української протиповітряної оборони.

Україна повідомила про серію російських атак із використанням іранських безпілотників Shahed-136. Надання Іраном зброї Росії робить його співучасником агресії та воєнних злочинів в Україні. Іран заперечує постачання безпілотників до Росії.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена прокоментували брехню Ірану щодо поставок зброї РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі