пʼятниця, 05 січня 2024 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

У Байдена назвали пріоритет у майбутній допомозі Києву

У Байдена назвали пріоритет у майбутній допомозі Києву
В адміністрації президента Сполучених Штатів назвали посилення протиповітряної оборони (ППО) України пріоритетом у майбутніх пакетах військової допомоги, яку Вашингтон готовий надавати Києву. Фото: pixabay.com

Посилення протиповітряної оборони України стане пріоритетом у майбутніх пакетах військової допомоги, яку Сполучені Штати Америки готові надавати Києву.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Gazeta.ua.

"У переліку озброєнь, на який Білий дім хоче отримати додаткове фінансування від Конгресу, США вважають пріоритетними засоби ППО. Протиповітряна оборона була б першою в цьому списку", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім більше не має грошей для нової військової підтримки України

Кірбі також вказав, що найефективнішою відповіддю на агресію Росії проти українського народу є продовження надання Києву життєво необхідних засобів ППО та інших видів військового обладнання.

"Для цього нам потрібно, щоб Конгрес без зволікань схвалив наш запит на додаткове фінансування для України", - додав представник адміністрації президента США.

США не виявили нецільового використання військової допомоги Україною.

Адміністрація президента Джо Байдена не виявила жодних ознак зловживань зі зброєю, наданою Києву. Уся допомога використовується за призначенням, заявив у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки США.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена назвали пріоритет у майбутній допомозі Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі