вівторок, 11 квітня 2023 22:33

Спецтема: Війна Росії проти України

"У багатьох місцях стало тихіше. Але це не означає, що можна ігнорувати війну" – Зеленський

"У багатьох місцях стало тихіше. Але це не означає, що можна ігнорувати війну" – Зеленський
Перемога – це спільне завдання, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/zelenskiy.official

Нерозумно пасивно сподіватися, що перемогу принесе хтось інший, той, хто зараз в окопах, хто зараз у штурмах.

Це спільне завдання, перемога здобувається усіма. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Порівняно з минулим роком, у багатьох місцях зараз тихіше. Але це не означає, що можна десь там ігнорувати війну чи бути менш сконцентрованими на допомозі державі", – сказав Зеленський.

Президент розповів про засідання Ставки верховного головнокомандувача.

"Розглянули бойову ситуацію. Те, що вдається на основних напрямках, тяжких напрямках. Таких як Бахмут та Авдіївка. Донеччина загалом. Таких як Кремінна і Луганщина загалом", – сказав.

"Розглянули на Ставці й те, що тільки має вдатися. Те, над чим працюємо", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада надасть військову допомогу Україні, а проти росіян запровадила нові санкції

Зі слів президента, були доповіді генерала Сирського, Тарнавського, Залужного, Буданова.

"Керівник СБУ генерал Малюк зробив доповідь щодо своєї частини – щодо того, що стосується нашої внутрішньої стійкості, захисту від внутрішнього ворога та протидії колаборантам", – розповів Зеленський.

Зараз такий етап війни, коли важливо і українському суспільству, і партнерам "не втрачати відчуття шляху, яким маємо пройти", сказав президент.

"Саме шляху. Шляху, який попереду", – заявив.

"Наші воїни на позиціях мають підтримуватися українськими позиціями політично й інформаційно, силою зброї та силою нашою суспільного єднання, нашою внутрішньою стійкістю та міцністю звʼязків України зі світом. І це те, що є завданням як держави, так і всіх у державі, як України, так і всіх у світі, хто цінує вільне життя й міжнародний порядок, заснований на правилах", – сказав Зеленський.

Сьогодні Зеленський зібрав засідання Ставки верховного головнокомандувача. Керівництво розвідки поінформувало про ймовірні дії держави-агресора Російської Федерації.

Цієї доби Сили оборони України відбили понад 50 атак російських окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках.

За 412 днів українські воїни знищили 179 320 окупантів, 7038 броньованих машин ворога, 3644 танків, 293 гелікоптера і 307 літаків.

Зараз ви читаєте новину «"У багатьох місцях стало тихіше. Але це не означає, що можна ігнорувати війну" – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі