субота, 23 червня 2012 11:04

У 2012-му армія поповниться 15 кораблями та новітніми бронетранспортерами - Саламатін

У 2012-му армія поповниться 15 кораблями та новітніми бронетранспортерами - Саламатін
"Йде наступ на всіх фронтах "ФОТО: podrobnosti.ua

Міністр оборони України Дмитро Саламатін заявив про істотне поліпшення ситуації з озброєнням та військовою технікою в Збройних силах країни.

"Міністерство оборони та ДК "Укроборонпром" вже мають серйозні результати роботи, незважаючи на те, що підприємства передані концерну зі складу міністерств і відомств лише в грудні 2011 року", - сказав міністр в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання щодо ситуації з озброєнням в армії.

За його словами, вже в поточному році буде введено в дію 15 кораблів, подвоїться кількість літаків, буде прийнятий на озброєння ЗСУ новітній бронетранспортер БТР-4, високоточна зброя, нові радіолокаційні комплекси.

Крім того, у війська почнуть надходити сучасні засоби цифрового зв'язку і навігації, що відповідають вимогам концепції С2/С4І.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саламатін хоче відновити бойову готовність України

За словами Саламатіна, спільно з "Укроборонпромом" проведена велика робота по програмі будівництва корабля класу "корвет".

"Сьогодні можна впевнено говорити, що переважна більшість компонентів в проекті будуть замінені продукцією вітчизняного виробництва", - повідомив міністр.

Він також нагадав, що вийшов у море й успішно пройшов ходові випробування підводний човен "Запоріжжя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний український підводний човен сам вийшов у море

Спільно з "Укроборонпромом" розробляються сучасні зразки обмундирування, у війська вперше за багато років будуть поставлені нові парашутні системи.

"Використовуючи військову термінологію, я б оцінив проведену роботу як наступ на всіх фронтах. У порівнянні з відповідним періодом 2011-го ситуація покращилася в рази", - запевнив Саламатін.

Зараз ви читаєте новину «У 2012-му армія поповниться 15 кораблями та новітніми бронетранспортерами - Саламатін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі