четвер, 10 травня 2012 10:47

Саламатін запевнив, що найгірші часи українська армія вже пережила

Саламатін запевнив, що найгірші часи українська армія вже пережила
Дмитро Саламатін розповів, як він старанно модернізує армію. Фото: podrobnosti.ua

Міністр оборони України Дмитро Саламатін заявляє, що українська армія вже пройшла процес масштабного скорочення.

"Масштабні скорочення українська армія вже пережила. За останні десять років найбільші за чисельністю скорочення припали на період з 2004 по 2007 рік: 2004 - 70 тис., 2005 - 40 тис., 2006 - 24 тис., 2007 - 21 тис.", - повідомив міністр.

Він нагадав, що стратегічний оборонний бюлетень на період до 2015 року, який було затверджено в 2004 році, передбачав чисельність Збройних сил України на рівні 80 - 100 тис., а держпрограма реформування і розвитку НД на 2006 - 2011 роки передбачала на кінець 2011 року чисельність української армії 108 тис. осіб. Однак виконання цих документів було провалено через недофінансування в роки кризи.

"Перспективу чисельності на наступні роки визначать концептуальні документи - Стратегія національної безпеки, Стратегічний оборонний бюлетень, Концепція та Державна програма реформування та розвитку Збройних сил України", - повідомив Саламатін. Він поінформував, що всі ці документи розглянуто комітетом з реформування та розвитку НД та оборонно-промислового комплексу і будуть ухвалені найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відповідальні за оборону нардепи "зафукали" скорочення армії Януковичем

Саламатін також запевнив, що керівництво оборонного відомства на сьогоднішній день велику увагу приділяє модернізації озброєнь і військової техніки.

"Сучасна армія і флот - це не кількість танків, літаків і кораблів, вік яких перевищує кілька десятиліть. Це - сучасні технології, закладені в тому числі, в модернізацію озброєння та військової техніки", - сказав Саламатін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У голові Януковича немає бачення, якою повинна бути армія - Гриценко

Він зазначив, що, безумовно, неможливо миттєво модернізувати всю техніку, яка знаходиться на озброєнні українських НД, в тому числі й через фінансово-економічних можливостей країни.

Зараз ви читаєте новину «Саламатін запевнив, що найгірші часи українська армія вже пережила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі