пʼятниця, 24 жовтня 2008 09:44

Тягнибок: Костенко шантажує "Нашу Україну" своєю заявою про блок правих сил

Українська народна партія (УНП) учора звернулася до Всеукраїнського об"єднання "Свобода" із закликом створити єдиний передвиборний блок правих сил, але ті до такої пропозиції виявилися не готові.

- Піде він (президент Віктор Ющенко) на вибори або не піде, але праві політичні сили, такі як наша партія, "Свобода", Українська республіканська партія (УРП) "Собор", Конгрес українських націоналістів і деякі інші, тільки об"єднавшись, можуть йти до виборців, - сказав лідер УНП Юрій Костенко.

У свою чергу лідер "Свободи" Олег Тягнибок щиро здивувався такій заяві і сказав, що вперше почув про це. "Від УНП ми ніяких офіційних пропозицій не отримували, і це, очевидно, лише піар Костенка", - сказав лідер "Свободи".

"Заява УНП має декілька цілей, одна з яких - в черговий раз шантажувати "Нашу Україну", - додав Тягнибок. - Я не виключаю, що це (заява УНП) може бути черговим шантажем "Нашої України", яка, можливо, недодала їм місць в списку".

Він додав, що "переговорів про вступ до якогось блоку Віктора Ющенка з ним ніхто не вів".

В той же час представники інших правих партій підтвердили свою готовність брати участь в блоці політичних сил, сформованому навколо президента. "А ми ніколи і не виходили з пропрезидентського блоку", - сказав лідер УРП "Собор", народний депутат Анатолій Матвієнко, додавши, що про участь в пропрезидентському блоці він говорив з Віктором Ющенком і на сьогоднішній день вже є попередні домовленості про входження УРП "Собор" у цей блок.

Тягнибок мав досвід співпраці з Віктором Ющенком як член фракції "Наша Україна" у Верховній раді IV скликання. Проте він був виключений з фракції за ксенофобські вислови.

За матеріалом: Коммерсант-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок: Костенко шантажує "Нашу Україну" своєю заявою про блок правих сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі