субота, 24 вересня 2011 15:48

Тягнибок буде боротися за крісло спікера

Тягнибок буде боротися за крісло спікера

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок упевнений у проходженні його політичної партії до Верховної ради 7 скликання.

Про це він заявив на брифінгу в суботу в Києві в рамках урочистих зборів, присвячених 20-річчю створення очолюваної ним партії.

"Завдання, яке ми будемо ставити (на парламентських виборах) - це перемога, створення першої націоналістичної фракції в історії української держави у Верховній Раді України", - зазначив він.

"Ми будемо декларувати нашу амбіцію на посаду голови Верховної Ради і будемо боротися за неї", - сказав Тягнибок.

Він зазначив, що у нинішньої української влади в даний час немає визначеності щодо того, яким буде закон про вибори народних депутатів.

"Ті групи впливу, які сьогодні є в Партії регіонів, серед тих людей, які оточують Януковича, тягнуть ковдру на себе. Доходять чутки, що є мінімум 4 варіанти закону", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усміхнений Тягнибок поклав квіти на могилу Бандери

Тягнибок не виключає, що в законі про вибори прохідний бар'єр до парламенту може бути передбачений на рівні не 5%, а, наприклад, 4%.

"Але навіть якщо це буде 5%, то "Свобода" сьогодні в змозі подолати цей бар'єр", - підкреслив він.

При цьому лідер "Свободи" зазначив, що партія буде націлюватися на одержання 8-10% голосів виборців, оскільки "третину або навіть половину все одно вкрадуть".

За словами Тягнибока, найбільш вірогідним варіантом у "Свободі" бачать прийняття закону про вибори народних депутатів за пропорційною системою з відкритими списками.

Нагадаємо, на позачергових парламентських виборах 30 вересня 2007 року "Свобода" зайняла 8-е місце з 0,76% голосів серед 20 учасників кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок буде боротися за крісло спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі