вівторок, 02 травня 2023 17:14

Тягачі, автомайстерні та мобільні лазні: Порошенко везе допомогу на фронт
9

Порошенко везе військовим 25 одиниць техніки – тягачі, автомайстерні та мобільні лазні
Фото: ЄС
Порошенко везе військовим 25 одиниць техніки – тягачі, автомайстерні та мобільні лазні
Порошенко везе військовим 25 одиниць техніки – тягачі, автомайстерні та мобільні лазні
Порошенко везе військовим 25 одиниць техніки – тягачі, автомайстерні та мобільні лазні
Порошенко везе військовим 25 одиниць техніки – тягачі, автомайстерні та мобільні лазні

25 одиниць автомобільної техніки приготували волонтери з Фондом Порошенка для бригад ЗСУ. Як розповідає п'ятий президент Петро Порошенко, вже завтра вони відправляються у війська.

Після того, як на передовій протестували першу пересувну автомобільну майстерню (ПАРМ), за ними вишикувалась черга, говорить Порошенко. Майстерні на базі британської вантажівки DAF обладнані необхідним устаткуванням – тут є і генератори, і компресори, верстати, а також крани і лебідки для евакуації військової техніки. Команді, яка працює над переоснащенням техніки, вдалося у короткі строки зробити п'ять таких кунгів.

"П'ять крутих, нових, щойно вироблених нашою командою пересувних автомайстерень. Я думав, що черг більших, ніж за лазнями, не буде. Але якщо обирати, хлопці просять ПАРМ. На фронті ця майстерня буде робити ремонт, і не потрібно буде евакуювати підбиту техніку в тил", – пояснює Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нас мотивує віра в контрнаступ: Порошенко передав у війська 5 комплексів "Poseidon"

У війська відправляють і чергову партію лазне-пральних комплексів – одразу 10 одиниць. "Ми поставили це на потік. Якщо за перші шість місяців було виготовлено 22 пральні комплекси, то зараз лише за 4 тижні виготовлено 10. І ми будемо прискорюватись, тому що вишикувалась черга з бригад – це і десантники, і морська піхота, і моторизовані бригади, і тероборона", – пояснює Порошенко.

"Тут є чотири душові пости, півтори тони води для автономності, котел, щоб за 17 хвилин розігріти до 40 градусів воду. І чотири машини – дві пральних і дві сушильних, для того, щоб було де помитися нашим воїнам, які і не мріяли про це на передку", – показує він мобільний побутовий комплекс.

"І плюс десять артилерійських тягачів для перевезення особового складу – це лише на завтрашню поїздку до ЗСУ – до морпіхів, десантників, артилеристів, до тероборони", – зазначає Петро Порошенко.

Загальна вартість цієї партії техніки перевищує 17 млн грн. Це – спільна кооперація донаторів ГО "Справа Громад" та Фонду Порошенка.

Над тим, щоб максимально прискорити передачу техніки у війська, працює велика команда, розповідає Петро Порошенко: "більше 100 людей – добровольців, волонтерів, механіків, майстрів, техніків, перекладачів, логістів працюють разом з вами на Збройні Сили України. Наближають нашу перемогу".

"Ми тримаємо кулаки за Збройні сили і за успіх нашого наступу", – говорить Петро Порошенко.

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко передав військовим 5 комплексів БПЛА "Poseidon" та мобільні центри управління. Це – 15 безпілотників та спеціально обладнані кунги на базі вантажівок DAF. Про це повідомляє сайт "ЄС".

Порошенко пояснює: таким чином створюються унікальні можливості для пілотів, операторів, артилеристів, розвідників, командирів. Взаємодія через систему захищеного зв'язку з пунктами артилерії дозволяє робити бойове застосування атрилерії максимально ефективним.

Зараз ви читаєте новину «Тягачі, автомайстерні та мобільні лазні: Порошенко везе допомогу на фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі