середа, 09 жовтня 2013 22:06

Туреччина схвалює позицію України щодо виправлення історичної несправедливості щодо кримських татар - Ердоган

Туреччина схвалює позицію України щодо виправлення історичної несправедливості щодо кримських татар - Ердоган
Фото: ansar.ru

Туреччина високо оцінює позицію України з питання повернення на історичні території депортованих кримських татар, заявив прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

За його словами, це питання також обговорювалося в ході 3-го засідання стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

"Я хочу відзначити, що Туреччина схвалює позицію України, яка спрямована на виправлення історичної несправедливості", - сказав Ердоган у середу в заяві для ЗМІ після завершення 3-го засідання стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

"Кримські татари стали мостом дружби і співробітництва між нашими країнами", - сказав він, висловивши впевненість, що так буде і надалі.

Прем'єр Туреччини наголосив, що відносини України і Туреччини носять характер стратегічного партнерства.

"Ці відносини розчулюються і зміцнюються з кожним роком", - додав Ердоган.

"Наступна наша мета - підписання угоди про зону вільної торгівлі", - додав він.

Прем'єр також підкреслив, що Туреччина підтримує процес реформ, які тривають в Україні з метою підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Ми з задоволенням спостерігаємо, що наші погляди на безліч світових і регіональних проблем збігаються", - додав Ердоган.

Він повідомив, що в ході сьогоднішніх переговорів сторони обговорили питання співпраці у військово-технічній сфері, транспортній, освітньої.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина схвалює позицію України щодо виправлення історичної несправедливості щодо кримських татар - Ердоган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі