четвер, 24 липня 2014 21:02

Турчинова треба залишити спікером – експерт

Турчинова треба залишити спікером – експерт
Фото: zik.ua

Блогер Роман Шрайк виступає за дострокові парламентські вибори, тому що нинішня Верховна Рада - непорозуміння. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Тут 250 чоловік, які раділи розстрілу Майдану. Парламент не президентський, не кабмінівський - взагалі ніякий. У Порошенка немає там більшості. А нам потрібна Верховна Рада, яка підтримуватиме президента і прем'єра. Коли буде компромісна коаліція, тоді можна буде домовлятися і формувати нормальну політику", - підкреслив Шрайк.

"Для мене дивно, що "Свобода" підтримала розпад коаліції. На словах вони були "за", але на практиці знаходили велику кількість відмовок. Тепер вона зробила правильний вибір. Можливо, упевненості додало те, що за останніми опитуваннями вони на межі проходження до парламенту. Може, є домовленості про зниження прохідного бар'єру, тоді "Свобода" точно потрапляє", - пояснив експерт.

За його словами, нинішній уряд працюватиме, поки новий парламент не сформує коаліцію і не призначить новий. "Яценюк досить добре виглядає, як прем'єр-міністр. Він на одній мові, не лише англійською, але і на фінансовою, розмовляє із західними партнерами. Розуміє економічні сенси. Крім того, він - представник нового покоління, адже йому тільки виповнилося 40. Яценюка багато в чому сприймають позитивно, хоча раніше, як лідера опозиції, критикували", - зауважив блогер.

"Турчинова теж не треба міняти. Він прийняв країну в жахливому стані. Так, при ньому ми втратили Крим, але і почали чинити опір російській агресії. Найстрашнішого не сталося. Багато людей, які знаходяться поруч із Турчиновим, позитивно оцінюють його роботу. Крім того, він - перший спікер, при якому припинила існування Компартія. Ось навіть за це його варто залишити", - додав Шрайк.

Зараз ви читаєте новину «Турчинова треба залишити спікером – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі