неділя, 23 березня 2014 12:06

Турчинов вимагає звільнення Мамчура та припинення провокацій з боку окупаційних військ

Турчинов вимагає звільнення Мамчура та припинення провокацій з боку окупаційних військ
Фото: АР

Виконувач обов'язків президента України, голова ВР, Олександр Турчинов вимагає звільнити командира військової частини у Бельбеку полковника Юлія Мамчура та припинити провокації з боку Збройних Сил Росії.

Про це передає прес-служба Верховної Ради.

За словами Турчинова, окупаційний контингент Російської Федерації, що перебуває в Криму, продовжує провокації, шантаж, залякування та викрадення українських громадян та військових, які несуть свою службу на території півострова.

"Сьогодні вночі було викрадено справжнього офіцера, патріота полковника Ю.Мамчура", - сказав він.

В.о. президента також наголосив, що українська влада вимагає негайно звільнити полковника і припинити провокації та спроби захоплення українських військових частин.

"Ми вимагаємо зупинити агресію проти України та наших громадян", - сказав він.

У зв'язку із повторенням викрадень українських військових, що відбулось після попереднього звільнення заручників, Турчинов дав наказ відповідним службам розпочати комплекс заходів належного реагування.

Захопленого під час переговорів командира військової частини у Бельбеку полковника Юлія Мамчура зараз утримують у комендатурі Севастополя.

Про таке 5 каналу повідомили власні джерела. Міністерство оборони нині веде переговори з російськими окупантами про звільнення Мамчура.

Як відомо, 22 березня відбувся штурм авіабази, на територію військової частини прорвалися представники самооборони Криму. Ворота в частину проламані за допомогою БТРа. Джерела стверджують, що під час штурму було чути постріли, у штурмі задіяно не менше 6 одиниць БТР-80.

Під час штурму постраждали один журналіст та один український військовослужбовець.

На питання, де перебувають українські військовослужбовці, зокрема, командувач базою Юлій Мамчур, Селезньов зазначив: "Весь персонал авіабази, в тому числі і полковник Мамчур, знаходиться під тотальним контролем представників збройних сил РФ, всі знаходяться на території авіабази".

Пізніше стало відомо, що Мамчура викрали російські військові.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов вимагає звільнення Мамчура та припинення провокацій з боку окупаційних військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі