вівторок, 17 листопада 2009 10:49

Турчинов: Путін добре знає, що саме Кабмін все робить, щоб була стабільність

Турчинов: Путін добре знає, що саме Кабмін все робить, щоб була стабільність

На початку 2010 року не буде газових конфліктів між Росією і Україною.

Про це учора увечері в ефірі "5 каналу" заявив перший віце-прем"єр-міністр України Олександр Турчинов.

"Ми відпрацювали в складних умовах дуже жорсткого газового конфлікту, який був на початку року, угоду, яка передбачає формульний підхід до формування ціни на газ", - заявив він.

"Перший рік, коли немає у нас лихоманки, немає такого стресу, що закінчується рік, треба якось домовлятися з "Газпромом", - додав Турчинов.

"Ми увійшли до системи формульної прив"язки як ціни на газ, так і ціни на транзит, тому ми спокійно дивимося як на завершення цього року, так і на майбутній рік", - наводить слова першого віце-прем"єра "Українська правда".

За його словами, "ми увійдемо до наступного року без якихось газових проблем і газових конфліктів".

"Хто-хто, а пан Путін знає, що саме Кабмін все робить, щоб була стабільність в економіці, і, зокрема, в енергетичній сфері", - додав Турчинов.

"З січня місяця, щомісяця лунають заяви починаючи від Секретаріату президента і закінчуючи опозиціонерами: уряд не зможе розрахуватися", - заявив Турчинов.

"Я вже настільки звик до цих пісень і до цього крику, що просто не звертаю на це уваги. Навіть журналісти, в більшості своїй, не просять від уряду коментарів. Вони знають, що прийде час і уряд розрахується", - сказав він.

За словами Турчинова, "у Москви своя політика, зокрема європейська. У них свої симпатії в Україні. Я так зрозумів по візитах "Єдиної Росії" до Партії регіонів, що вони вважають, що це їх якнайкращі можливі союзники".

"Газова формула завжди для наших колег і північних сусідів була темою великої політики. Саме під цим кутом потрібно аналізувати заяви", - відзначив Турчинов.

Нагадаємо, раніше заступник глави правління "Газпрому" Олександр Медведев заявив, що газовий монополіст поки не стягатиме штрафні санкції з "Нафтогаза".

Цензор
Зараз ви читаєте новину «Турчинов: Путін добре знає, що саме Кабмін все робить, щоб була стабільність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі