понеділок, 16 листопада 2009 11:25

Росія рветься до модернізації української газотранспортної системи

Росія рветься до модернізації української газотранспортної системи
Міжурядова угода про співпрацю в газовій сфері передбачає участь Росії в модернізації газотранспортної системи.

Про це в понеділок журналістам у Москві сказав міністр енергетики Російської Федерації Сергій Шматко після зустрічі з єврокомісаром ЄС з енергетики Андрісом Пібалгсом.

"Ми обговорюємо з міністром Проданом це (угоду) приблизно з квітня. І цей проект має по новому сформувати рамки, закріпити ті домовленості, які у нас на сьогоднішній день є", - сказав Шматко.

За його словами, існуючі міжурядові угоди в цій галузі були підписані достатньо давно, робота ведеться вже більш як півроку і жодних ажіотажних речей як з одного, так і з іншого боку немає.

Як сказав Шматко, переговори відбуваються достатньо успішно. "Є ряд речей, які сьогодні потрібно узгодити в Україні з різними гілками влади, тому в цій частині ми чекаємо відповідних сигналів з українського боку", - сказав Шматко.

Разом з тим, він відмовився повідомити, на який термін передбачається підписати цю угоду. За його словами, обговорювана міжурядова угода спрямована на перспективу.

"Якщо ви пам"ятаєте, навесні цього року обговорювалася тема участі Росії в модернізації ГТС України", - сказав Шматко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Росія рветься до модернізації української газотранспортної системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі