вівторок, 30 листопада 2010 10:58

Турчинов пов'язав свій допит з тоталітарним режимом України

Турчинов пов'язав свій допит з тоталітарним режимом України

Екс-перший віце-прем'єр Олександр Турчинов не знає чому його викликали на допит до Генпрокуратури.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам перед входом до головного слідчого управління відомства.

"Мету допиту мені не повідомляли. Я думаю, що я зараз дізнаюсь про це. У всякому разі, це вже новий слідчий і, мабуть, це вже буде нова справа, з якої я ще не мав можливості спілкуватися з представниками Генпрокуратури. Тому мені самому цікаво", - сказав він.

При цьому Турчинов зауважив, що в Україні, на жаль, "як і в будь-яких інших тоталітарних країнах", силові структури є барометрами політичних процесів.

"Як тільки в Україні загострюється політичне протистояння, відразу згадують, що треба когось допитати із лідерів опозиції. Зазвичай, це сфальшовані питання, які не мають під собою ніяких підстав", - пояснив перший заступник голови партії "Батьківщина".

Водночас, відповідаючи на запитання, чи викликали його повісткою, він сказав, що як тільки йому стає відомо, що слідчі хочуть з ним поспілкуватися, то він сам телефонує до них і просить, щоб слідчі "не тероризували" близьких, присилаючи міліцію з повістками.

"Я в будь-який зручний час завжди під'їду і ні від кого ніколи не ховаюсь", - запевнив соратник Тимошенко.

Раніше Турчинова викликали як свідка у справі у зв'язку з рішенням Арбітражного інституту торгівельної палати міста Стокгольм щодо повернення 11 мільярдів кубометрів газу "РосУкрЕнерго".

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Турчинов пов'язав свій допит з тоталітарним режимом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі