понеділок, 24 жовтня 2011 17:45

Турчинов: поновленням справ проти Тимошенко, ГПУ виконує накази Януковича

Турчинов: поновленням справ проти Тимошенко, ГПУ виконує накази Януковича

Поновлення кримінальних справ стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко незаконне, і свідчить про слабкість нинішньої влади, заявляють у партії "Батьківщина".

"Знову відкриті старі справи проти ЄЕСУ, знову триває брудна кампанія проти Юлії Тимошенко", - сказав перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Тучинов на брифінгу в понеділок.

Таким чином він прокоментував рішення Генеральної прокуратури про скасування постанови про закриття кримінальної справи стосовно Тимошенко за фактами розкрадання бюджетних коштів та ухилення від сплати податків за розрахунками за природний газ корпорацією "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Турчинов підкреслив, що всі ці кримінальні справи є "замовленням президента" України Віктора Януковича.

"Ще в понеділок-вівторок минулого тижня президент Віктор Янукович в інтерв'ю іноземним журналістам заявив про якісь справи з несплати податків, яких на той момент не існувало ... сьогодні Генеральна прокуратура відрапортувала, що замовлення президента Януковича виконано", - сказав Турчинов .

Він додав, що при цьому нікого не дивує, що цим кримінальним справам більше 15 років і що їх було закрито ще під час другого президента Леоніда Кучми.

Турчинов нагадав, що ці справи було повністю закрито за рішенням Верховного суду, на засіданні якого було визнано незаконність їх відкриття. "Будь-яку юридичну логіку, хоча б якийсь зміст в цих заявах Генеральної прокуратури про реанімацію закритих справ знайти складно", - підкреслив Турчинов.

За його словами, нинішньою владою рухає "страх, жага помсти і слабкість режиму". "Інших підстав для цього фарсу, бруду, маразму знайти складно", - сказав він.

При цьому Турчинов зазначив, що влада демонструє, "що немає межі для її морального падіння і вона може піти на будь-які фальсифікації та провокації". "Ми не здивуємося, якщо (Тимошенко) звинуватять у замахах на якихось лідерів минулого, або підривах шахт, або якихось терористичних діях", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: поновленням справ проти Тимошенко, ГПУ виконує накази Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі