четвер, 10 листопада 2022 20:37

Три міністри оборони виступили проти тиску на Україну

Три міністри оборони виступили проти тиску на Україну
Три міністри оборони не хочуть, щоб Україну примушували до переговорів з РФ. Фото: eastnews.ua

Проти тиску на Україну щодо переговорів з Росією виступили міністр оборони Британії Бен Воллес, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен та міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

Вони кажуть, що західні держави повинні допомогти Україні боротися за своє право вибору. Про це пише The Guardian.

"Ми хочемо, щоб Україна могла обговорювати, чи розв'язувати це питання з позиції сили, а не з позиції слабкості. І це нинішній напрямок руху", – сказав Воллес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поки Путін при владі, жодних переговорів із Москвою бути не може" – що пише про нас світова преса

Оллонгрен зазначила, що Україна повинна знати про можливысть розраховувати на Захід. Для України війна є екзистенційною, тому необхідно продовжувати боротьбу.

"Якщо Росія припинить воювати, війна закінчиться, але якщо Україна припинить воювати, України більше не буде", - заявила вона.

Пабрікс сумнівається у можливості переговорів з РФ. Пропозиція розпочати розмову не може бути справжньою під час обстрілів цивільного населення.

Лідери деяких країн хотіли б, щоб Україна пішла на так званий компроміс із Російською Федерацією. Президент Володимир Зеленський запевняє, що за жодних обставин не прийняв би такої пропозиції, оскільки розуміє, до чого призведуть "компроміси" з Кремлем. Про це він сказав в інтерв'ю чеському телебаченню.

Раніше Володимир Зеленський сказав, що першим кроком до переговорів із Російською Федерацією має бути вихід окупаційних військ із нашої території.

Зараз ви читаєте новину «Три міністри оборони виступили проти тиску на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі