пʼятниця, 04 травня 2007 09:05

Третина українців голосувала б за Януковича на президентських виборах. Опитування

33,6% опитаних центром соціальних досліджень Софія готові проголосувати за прем"єр-міністра Віктора Януковича на виборах Президента.

15,5% проголосували б за лідерку БЮТ Юлію Тимошенко. 13,5% - за діючого Президента Віктора Ющенка. 4% - за лідера громадянського руху Народна самооборона Юрія Луценко. 3,4% - за лідера Комуністичної партії Петра Симоненка. 2,7% - за спікера Олександра Мороза. 2,1% - за лідера Народної партії Володимира Литвина. 1,6% - за лідера Прогресивної соціалістичної партії Наталію Витренко.

2,7% проголосували б за іншого кандидата. 5,4% не підтримали б жодного зазначених кандидатів. 7,2% не змогли визначитися зі своїм вибором, а 8,3% респондентів сказали, що не будуть приймати участь у голосуванні.

Крім того, респондентів запитали, за кого б вони проголосували, якби в другий тур президентських виборів вийшли Юлія Тимошенко і Віктор Янукович.

42,5% респондентів сказали, що віддали б свої голоси за Януковича. 32,4% проголосували б за Тимошенко.

13,4% не підтримали жодного з зазначених кандидатів, 4,9% не змогли відповісти і 6,7% не приймали б участі у виборах.

Опитування було проведено з 14 по 24 квітня у всіх регіонах країни, було опитано 2021 респондентів старших 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «Третина українців голосувала б за Януковича на президентських виборах. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі