понеділок, 04 серпня 2014 11:33

"Треба сказати, що вони — дурні" - Скуратівський про російську інтелігенцію

"Треба сказати, що вони — дурні" - Скуратівський про російську інтелігенцію
РИА "Новости"

Всій російській інтелігенції варто заборонити в'їзд на територію України.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Вадим Скуратівський, коментуючи рішення МВС заборонити в'їзд 500 російським діячам культури.

"500 — це дуже ліберальна цифра. Треба заборонити в'їзд в Україну всій російській інтелігенції. Може, тоді вона трохи порозумнішає. Точечні удари, по персонах, матимуть якісь наслідки, але це виглядає трохи смішно. Всій українській інтелігенції варто пояснити російській, що вони асистують найважчому сюжету російської історії, може, важчому за сталінізм. Треба дурням сказати, що вони дурні. Це найбільш радикальний тиск на них", - розповів він.

"Якщо український уряд вважає, що ці 500 "бевзів" (ідіоти — Gazeta.ua) при таких українофобських позиціях, то справді, чого їм їхати в Україну? Хай їдуть до Північної Кореї, Венесуели, Куби. Україна не має світоглядних союзників в Росії. Світова ліва інтелігенція краще розуміє, що робиться у світі, аніж московська та пітерська. Поки тільки окремі персоналії, хоча б частково здогадуються, що відбувається у світі і до чого воно йде", - зазначив культуролог.

Скуратівський зазначив, кому першочергового треба заборонити в'їзд в Україну: "Це російському журналісту і письменнику Максиму Шевченко. Він, по суті, провокатор. Також треба заборонити в'їзд персонажу на ймення Володимир Жириновський".

Нагадаємо, що Міністерство внутрішніх справ планує заборонити в'їзд тим російський діячам культури, які підтримали анексію Криму і позитивно оцінюють сепаратистські настрої на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «"Треба сказати, що вони — дурні" - Скуратівський про російську інтелігенцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі