середа, 05 жовтня 2022 15:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Трасс зробила заяву про Україну і Росію та отримала оплески

Трасс зробила заяву про Україну і Росію та отримала оплески
Український народ бореться за демократію в усьому світі, сказала Ліз Трасс. Фото: East News

Україна переможе Росію у війні.

Ніяких угод "торгівлі землею" не має бути. Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс на щорічній конференції правлячої Консервативної партії у Бірмінгемі, повідомляє The Guardian.

"Ми не повинні піддаватися тим, хто хоче укласти угоду, яка торгує українською землею. Вони пропонують заплатити життями українців за ілюзію миру. Ми стоятимемо з нашими українськими друзями, скільки б часу це не зайняло. Україна може перемогти. Україна повинна перемогти. І Україна переможе", – сказала прем'єрка.

Український народ бореться не лише за свою безпеку, а й за безпеку Великої Британії і демократію в усьому світі, заявила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель назвав задум Путіна на зиму

Незаконна анексія Путіним території України – це всього лише останній акт у його кампанії з підриву демократії і порушення міжнародного права, також заявила прем'єрка.

Трасс "отримала одні із найтепліших оплесків за свій виступ", пише The Guardian.

Велика Британія надасть Україні нову зброю, зокрема ракети MLRS, повідомляла раніше Трасс.

Прем'єрка назвала "заявою про слабкість" заяву президента Росії Володимира Путіна. Сказала про підтримку України в її боротьбі стільки, скільки потрібно.

Минулого тижня британський міністр оборони Бен Воллес приїхав у Київ і зустрівся з українським колегою Олексієм Резніковим.

Зараз ви читаєте новину «Трасс зробила заяву про Україну і Росію та отримала оплески». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі