четвер, 22 вересня 2022 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія надасть Україні нову зброю – Трасс

Велика Британія надасть Україні нову зброю – Трасс
За словами прем'єр-міністра Великобританії Ліз Трасс, військова підтримка України збільшиться. Фото: mil.in.ua

Велика Британія надасть Україні нову зброю, зокрема ракети MLRS.

За словами прем'єр-міністра Великої Британії Ліз Трасс, країна збільшить військову підтримку України, "наскільки буде потрібно". Про це вона сказала на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

"Поки я говорю, в Україну прибуває нова британська зброя, зокрема ракети MLRS. Ми не заспокоїмося поки Україна не здобуде перемогу", – наголосила Трасс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін – слабкий". Президентка Єврокомісії і прем'єрка Великої Британії зробили заяву

За її словами, нині в Україні Росія використовує зброю, щоб "убивати й калічити людей", а також "знаряддям війни є зґвалтування".

Британська прем'єрка також гостро розкритикувала дії президента РФ Володимира Путіна.

"Ми побачили, як Путін відчайдушно намагається виправдати свої катастрофічні невдачі. Він подвоює зусилля, посилаючи ще більше резервістів на страшну долю", – сказала Трасс.

Велика Британія через Світовий банк виділить Україні $500 млн на закупівлю газу. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся із прем'єркою Великої Британії Ліз Трасс у Нью-Йорку. Про результати переговорів повідомив Кабінет міністрів. Сторони обговорили активізацію постачання зброї для захисту України, посилення санкцій проти російської нафти і газу.

Прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс сформувала новий уряд 6 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія надасть Україні нову зброю – Трасс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі