четвер, 17 вересня 2009 08:45

Томенко закликав Порошенка скоротити зарплату Стельмаху

Томенко закликав Порошенка скоротити зарплату Стельмаху

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до Ради національного банку України щодо інформації про значне збільшення зарплат вищого керівництва НБУ.

Про це повідомляє прес-служба віце-спікера у середу.

"У своєму зверненні Томенко попросив Раду НБУ перевірити факти щодо підвищення в півтора-два рази зарплат вищого керівного складу НБУ та дати роз"яснення щодо доцільності та обґрунтованості такого підвищення в умовах економічної кризи", - сказано в повідомленні прес-служби.

Останнім часом у ЗМІ з"явилася інформація про значне підвищення зарплат керівництва Нацбанку, зокрема, сума нарахувань за перший квартал цього року голові НБУ Володимиру Стельмаху становила понад 460 тис. грн., а його першому заступнику Шаповалову за аналогічний період 300 тис. грн, сказано в повідомленні.

Томенко припускає, що керівництво Нацбанку, яке перебуває в передпенсійному віці, свідомо збільшує собі заробітну плату для того, щоб одержувати пенсію в розмірі 80% від цієї зарплати.

"На жаль, Конституційний суд України, за поданням 59 депутатів від Партії регіонів днями поховав торішнє рішення уряду Юлії Тимошенко про обмеження максимального розміру пенсій для окремих категорій громадян. Такі рішення грають на руку державним службовцям, які займають високі посади", - цитує віце -спікера його прес-служба.

Як повідомлялося, Томенко виступив за дворазове скорочення зарплат вищих чиновників з 1 січня наступного року.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Томенко закликав Порошенка скоротити зарплату Стельмаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі