понеділок, 21 березня 2011 15:36

Томенко закликав Януковича розібратись з подвійним громадянством в Україні

Томенко закликав Януковича розібратись з подвійним громадянством в Україні

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що масове отримання подвійного громадянства громадян України загрожує національній безпеці України. Тому народний депутат звернувся до Віктора Януковича з пропозицією розглянути цю проблему на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

Як повідомила прес-служба Томенка, політик звернув увагу голови Служби безпеки України та міністра закордонних справ України на активну діяльність консульств Румунії та Угорщини, які працюють в Україні, із залученням громадян України до отримання громадянства їхніх держав.

Віце-спікер парламенту нагадав, що згідно з Конституцією України, в країні заборонено подвійне громадянство. Він звернув увагу на той факт, що навіть серед посадовців та політиків залишається модним не приховувати наявність подвійного громадянства з іншими країнами.

Томенко закликав належним чином оцінювати масштаб проблеми, оскільки, за словами парламентарія, багато організацій, які фінансуються з-за кордону, почали спонукати громадян України  під час всеукраїнського перепису, який планується у 2012 році, записатися до національностей сусідніх держав.

Заступник голови парламенту повідомив, що, оскільки Служба безпеки України, Міністерство закордонних справ та органи місцевої виконавчої влади належним чином не реагують на ситуацію, яка склалася з масовим залученням українських громадян до отримання громадянства інших країн, він звернувся до президента України з пропозицією розглянути цю проблему на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

Зараз ви читаєте новину «Томенко закликав Януковича розібратись з подвійним громадянством в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі