четвер, 17 березня 2011 13:23

Томенко натякнув, що нардепи не пройшли політичний тест

Томенко натякнув, що нардепи не пройшли політичний тест

Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко назвав сьогоднішнє голосування у парламенті постанови щодо введення сенсорної клавіші для особистого голосування депутатів "політичним тестом для кожного народного депутата".

Як повідомила прес-служба БЮТ, Томенко наголосив, що кожний народний депутат повинен діяти і нести персональну відповідальність за кожне голосування, за кожний вислів і за кожну дію у своєму виборчому окрузі.

За його словами, ситуація дійшла до того, що у Верховній Раді є народні депутати, яких не бачили у парламенті вже кілька років, натомість не забувають вчасно отримувати заробітну плати і "де треба і не треба використовувати свій статус".

Окрім того, "бютівець" підкреслив, що Верховній Раді варто було б зробити і наступний крок – проголосувати за зняття недоторканності з президента, суддів і народних депутатів,

"Щоб депутатський мандат не був перепусткою до беззаконня", - зазначив він.

Водночас, Томенко наголосив, що, якщо у парламенті не буде забезпечена персональна відповідальність депутата, то скоро на роботу відмовляться ходити й голови сільрад.

Як відомо, у четвер Верховна Рада відправила на доопрацювання проект постанови про впровадження реєстрації народних депутатів України та фіксації результатів їхнього особистого голосування за допомогою сенсорної клавіші. За таке рішення проголосували 234 народних депутата. Перед цим Верховна Рада не змогла ухвалити постанову в цілому (за проголосували 222 народних депутата), та за основу (221 народний депутат).

Зараз ви читаєте новину «Томенко натякнув, що нардепи не пройшли політичний тест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі