понеділок, 16 травня 2011 11:52

Томенко пояснив комуністам, чому не варто мститись Львову

Томенко пояснив комуністам, чому не варто мститись Львову

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що політикам загалом і комуністам зокрема у справі Євро-2012 варто не боротися проти Львова, а боротися проти неефективного використання бюджетних коштів для підготовки до чемпіонату.

Як повідомила прес-служба Томенка, про це він сказав, коментуючи дискусію щодо перенесення фінальної частини чемпіонату з футболу зі Львова до Дніпропетровська чи Одеси.

"У ситуації, яка склалася довкола проведення Євро, будь-які радикальні заяви проти проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 у конкретних містах України - це заяви проти іміджу України", - наголосив нардеп.

На переконання віце-спікера, для політиків, які переймаються національними інтересами, сьогодні важливіше не боротися проти міст чи країни в цілому, а боротися проти корупції та зловживань, які мають місце при використанні бюджетних коштів у підготовці до чемпіонату.

"Це буде справжня боротьба в інтересах українського народу, - підкреслив парламентарій. - А використання теми Євро для зведення політичних чи ідеологічних рахунків з окремими регіонами чи містами є неправильним і шкідливим".

Слід зазначити, що фракція Комуністичної партії вже підготувала проект листа про перенесення одного з матчів Євро-2012 зі Львова в Одесу чи Дніпропетровськ.

Відзначимо, що рішення про міста-господарів чемпіонатів Європи з футболу залежить від УЄФА, а не від місцевої влади, а тим більше від політичних партій.

Нагадаємо, 9 травня у Львові святкові урочистості з нагоди Дня перемоги переросли в зіткнення між проросійськими партіями "Русское единство" і "Родина" та членами партії "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Томенко пояснив комуністам, чому не варто мститись Львову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі