середа, 14 березня 2007 13:07

Томенко попросив Януковича покарати донецького хама, який принижує українців

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко у відкритому листі до лідера Партії регіонів, прем"єр-міністра Віктора Януковича просить його негайно відреагувати і засудити українофобські висловлювання секретаря Донецької міської ради, члена ПР Миколи Левченка.

Томенко наголосив, що на останній прес-конференції Левченко виступив з пропозицією, щоб українська мова була регіональною у Львові, Тернополі, Івано-Франківську. "Звідси можна зрозуміти, що україномовним громадянам відводять місце для життя лише у згаданих областях", - сказав віце-спікер.

Він зазначив, що таким чином секретар Донецької міськради публічно висловлює зневагу до всіх громадян України.

За словами Томенка, зважаючи на те, що Левченко є посадовою особою Донецька, втручання прем"єр-міністра України і лідера Партії регіонів Януковича необхідне.

"Переконаний, Вікторе Федоровичу, що насамперед Ви як українець, а також інші українці з Партії регіонів зупинять гастролі молодого донецького хама, який вважає, що має право публічно принижувати національну гідність українців у їхній державі, а також зроблять все, аби така людина не обіймала при цьому державної посади та не представляла Вашу партію", - говориться у листі, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Томенко попросив Януковича покарати донецького хама, який принижує українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі