четвер, 27 січня 2011 10:12

Томенко натякнув Януковичу, звідки ростуть ноги українофобії

Томенко натякнув Януковичу, звідки ростуть ноги українофобії

Державні службовці, які не поважають українську мову не мають ні юридичного, ні морального права працювати в державних органах.

У цьому впевнений заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко.

Як повідомила прес-служба Томенка, політик вважає, що випадок, який трапився в Одесі за участю інспектора ДАІ не просто свідчить про те, що "в міліції працюють люди, які не поважають українську мову, він свідчить про те, що багато нинішніх високопосадовців показали приклад як можна офіційно у світі представляти українську державу, отримувати кошти від української держави і ненавидіти власну державу".

"Саме цей "приклад" спричиняє такі ганебні випадки", - наголосив парламентарій.

На його переконання, такі люди не мають права працювати у державних органах.

"Державні службовці, які не поважають українську мову, не мають ні юридичного, ні морального права працювати в державних органах та виступати від імені української держави", - підкреслив Томенко.

Водночас віце-спікер звернув увагу президента та його команди на те, що подібне за змістом ставлення до української мови і української культури, але в більш толерантній формі, "ми зустрічаємо практично кожний день: починаючи від міністрів і закінчуючи тим же міським головою Одеси".

Як повідомлялося раніше, представник ДАІ з Одеси Швець, на питання водія, поставлене українською мовою, відповів, що не розуміє "тєлячої мови".

Водночас прес-служба Департаменту ДАІ МВС заявила, що одеського даїшника, який не поважно поставився до державної мови, можуть покарати.

Зараз ви читаєте новину «Томенко натякнув Януковичу, звідки ростуть ноги українофобії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі