середа, 26 січня 2011 15:24

БЮТ вимагає від Могильова звільнення українофоба-даішника

БЮТ вимагає від Могильова звільнення українофоба-даішника

БЮТ та партія "Батьківщина" вимагають від міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова негайно звільнити з роботи в ДАІ Одеси старшого сержанта Швеця (номер посвідчення ОД0148) за його наругу над державною мовою.

Як повідомили у прес-службі БЮТ, "бютівці" заявили, що Могильов також мусить вибачитися перед суспільством за дії підлеглого - "причому зробити це нарешті українською мовою, яку міністр вчить надто вже довго".

В "БЮТ-Батьківщині" розцінюють антиукраїнські заяви старшого сержанта, як наругу над державною мовою та розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Блок та партія вимагають порушити проти міліціонера кримінальну справу за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

"Такий вчинок даїшника – це наслідок українофобської політики нового мера Одеси, регіонала Костусєва, який своїм незаконним рішенням прямо заборонив вживати і використовувати в діловодстві українську мову. Все це віддзеркалює реальне ставлення команди Януковича, Партії регіонів та її сателітів до української мови, історії, національних традицій", - підкреслили у БЮТ і додали, що поки Янукович при владі, "доти кожного дня існуватиме загроза українській мові".

Слід відзначити, що, за інформацією прес-служби БЮТ, в електронних ЗМІ з'явилося відео, де особа, названа як старший сержант Швець, на питання водія, поставлене українською мовою, заявив: "Не понимаю телячью мову", а далі на камеру детально розповів про свою неповагу до української мови.

Разом з тим, прес-служба Департаменту ДАІ МВС повідомила, що одеського даїшника, який не поважно поставився до державної мови, можуть покарати. "На даний час за цим фактом проводиться службова перевірка, в ході якої будуть з'ясовані усі обставини зазначеної події", - сказано в документі.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вимагає від Могильова звільнення українофоба-даішника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі