середа, 26 січня 2011 16:49

У НУ-НС пропонують відправити даїшника Швеця до Львова

У НУ-НС пропонують відправити даїшника Швеця до Львова

У фракції НУ-НС пропонують відправити до Львова інспектора ДАІ, який назвав українську мову телячою.

Про це заявив "нунсівець" Олег Новіков, коментуючи інцидент в Одеській області.

"Співробітники міліції є державними службовцями, і, згідно із законом про держслужбу, зобов'язані висловлюватися і вести діловодство винятково українською мовою. Тому за подібні висловлювання будь-який держслужбовець однозначно повинен понести покарання", - сказав він.

Новіков вважає, що було б корисно влаштовувати обміни для стажування між різними містами.

"Цей приклад "сплив" завдяки випадковому відео. У той же час, усім відомо, наскільки "культурними" можуть бути українські даішники в усіх регіонах країни. У якості виховного заходу варто цього даішника відправити на стажування на рік, наприклад, до Львівської області. Взагалі, організовувати подібні "обміни" між областями, думаю, буде корисним", - запропонував депутат.

Також Новіков підкреслив, що робота держслужбовців фінансується з кишені платників податків, тому співробітники ДАІ зобов'язані не лише досконало знати українську мову, але і культурно, детально відповідати на будь-які питання, які їм адресуються.

"Хамства з боку представників держави в принципі не має бути. Ця проблема актуальна і напередодні Євро-2012. Усій країні буде соромно, якщо іноземні уболівальники, спортсмени, туристи будуть нариватися на "хамів у погонах", що займаються поборами на дорогах", - додав депутат.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС пропонують відправити даїшника Швеця до Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі