середа, 29 вересня 2010 18:04

Тимошенко змушує депутатів клястися у вірності на Біблії

Тимошенко змушує депутатів клястися у вірності на Біблії
В Івано-Франківській області кандидати в депутати в місцеві ради всіх рівнів від Всеукраїнського об"єднання "Батьківщина" складають присягу-клятву.

"Все підписали. На Біблію поклали руку, поцілували хрест", - повідомив у середу на прес-конференції народний депутат, голова Івано-Франківської облорганізації "Батьківщини" Дмитро Шлемко.

Він розповів, що минулої неділі "Батьківщина" зібрала кандидатів у депутати до Івано-Франківської облради в селі Підпечари Тисменицького району, де вони помолилися за Україну і потім прийняли присягу.

"Я, такий-то, обраний депутатом Івано-Франківської обласної ради, в ім"я України щиро присягаю - працювати на розвиток української держави, відстоювати інтереси громади області, виконувати рішення фракції, не зрадити навіть під тиском, шантажем чи за власним бажанням партію ВО" Батьківщина", перейшовши після виборів в іншу політичну силу або коаліцію. Якщо я порушу цю присягу-клятву, то нехай мене покарає Всевишній. Клянуся. Підпис, дата", - зачитав Шлемко текст присяги-клятви.

Він вважає, що такий підхід підвищить відповідальність депутатів за виконання своїх обов"язків.

"Після того, як дав клятву, він дуже добре буде думати. Він краще скаже - я віддам мандат, ніж я чи мої діти будуть нести відповідальність тепер вже перед Богом", - вважає Шлемко.

"Іншого ми не бачимо шляху, тому що всередину кожної людини не влізеш", - підкреслив він.

Голова Івано-Франківської облорганізації "Батьківщини" сказав, що Юлія Тимошенко пообіцяла на наступних парламентських виборах продовжити цю традицію для кандидатів у народні депутати.

За його даними, з 37 депутатів фракції БЮТ у нинішній Івано-Франківській облраді включені в новий список кандидатів тільки 12 осіб, які не зрадили партію.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко змушує депутатів клястися у вірності на Біблії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі