пʼятниця, 03 жовтня 2008 11:22

Тимошенко втретє стала найвпливовішою жінкою України

Тимошенко втретє стала найвпливовішою жінкою України
За версією українського журналу "Фокус", до п"ятірки найвпливовіших жінок України увійшли: прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова, дружина президента України Катерина Ющенко, глава Київської обладміністрації Віра Ульянченко, глава Фонду державного майна Валентина Семенюк-Самсоненко.

100 найвпливовіших жінок країни вибрала рада з 32 авторитетних українських чоловіків-експертів з політики, бізнесу, науки, журналістики і шоу-бізнесу, говориться у повідомленні.

Головними критеріями відбору учасниць рейтингу стали: близькість до ухвалення державних рішень, вплив на бізнес і громадську думку.

Тимошенко втретє очолила рейтинг найвпливовіших жінок України.

У першу десятку рейтингу цього року вперше увійшли народний депутат від Партії регіонів Олена Лукаш (8-е місце) і генеральний продюсер каналу "Інтер" Ганна Безлюдна (10-е місце). У рейтингу 2008 року з"явилося 25 нових учасниць.

"Ми вперше підійшли до рейтингу впливових жінок не з погляду авторитетності в тому або іншому середовищі - політиці, бізнесі, культурі або громадському житті. Цього разу нам вдалося виділити коло зі 100 жінок, які своїми досягненнями і вчинками в нинішньому році робили вплив на всю країну", - відзначив головний редактор "Фокусу" Михайло Гладкий.

Аналізуючи статистику рейтингу, "Фокус" відзначив, що середній вік учасниць 47 років. Сфери їх діяльності: 39% - держслужбовці, 27% - спорт і культура, 20% - політика, 12%- бізнес, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко втретє стала найвпливовішою жінкою України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі