пʼятниця, 14 березня 2008 12:48

Тимошенко: Вступ в НАТО – виключно через референдум

Уряд має намір інтенсифікувати свою роботу заради ухвалення рішення про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.

Про це заявила прем"єр-міністр України ЮліяТимошенко сьогодні на прес-конференції в Кабінеті Міністрів.

"Уряд, Президент і голова Верховної Ради зробили той крок, який мали зробити, вони надіслали листа. Далі це питання органів НАТО, які ухвалюють рішення. І ми до квітня працюватимемо для того, щоб таке рішення було позитивним", сказала Тимошенко.

В той же час глава уряду наголосила, що остаточне рішення про вступ України в НАТО ухвалюватиметься виключно за наслідками відповідного всеукраїнського референдуму.

"Це положення є в коаліційній угоді, це є в Універсалі, який колись підписував Президент, це є сьогодні в постановы Верховної Ради, яка було підтримано більшістю голосів", – нагадала вона.

"Я хочу підкреслити, що співпрацю з НАТО здійснюють практично всі країни, а вступ в НАТО виключно через референдум", заявила Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Вступ в НАТО – виключно через референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі