субота, 20 лютого 2010 11:48

Тимошенко впевнена, що лише суд майбутнього доведе її правоту

Тимошенко впевнена, що лише суд майбутнього доведе її правоту

Кандидат на посаду президента Юлія Тимошенко вважає, що вона, як і прості громадяни, не може довести істину у суді.

"Те, з чим стикається сьогодні кожен громадянин нашої держави, – неможливість захисти свої права в суді, так само і я, як кандидат у президенти, зіткнулася саме з такою машиною, яка працює далеко не на засадах правосуддя", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що "чесний суд в майбутньому" на основі її позову доведе факти фальсифікацій результатів президентських виборів.

"Відбулась підробка голосування і підробка волевиявлення людей. Я думаю, що для історії наш позов з усіма додатками залишиться у Вищому адміністративному суді України, і рано чи пізно чесна прокуратура, чесний суд дадуть оцінку тому, що Янукович не був обраний президентом України і що волевиявлення людей по суті справи підроблено", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що напередодні Вищий адміністративний суд України відмовив у прямій трансляції засідання на радіо та телебаченні тому, що "не хотіли, щоб країна і світ бачили, які докази ми надавали, які документи ми пред"являли суду, які аргументи викладала наша сторона".

На думку Тимошенко, якщо б велась пряма трансляція засідання суду кожному громадянину було б зрозуміло, що "Янукович - не президент України".

"Враховуючи таке ставлення суду до з"ясування істини, враховуючи, що суд по суті відмовляється враховувати цю істину, сьогодні на вранішньому засіданні ВАСУ я відкликала свій позов", - наголосила Тимошенко.

"Нам стало зрозуміло, що суд не ставить завдання з"ясовувати істину, і суд, на жаль, діє так само заангажовано, як діяла Центральна виборча комісія, в якій була створена політична більшість кандидата у президенти Януковича", - зазначила прем`єр.

"Коли ми зрозуміли, що суд не долучає доказів, не запрошує тих документів, які він мусить запрошувати згідно діючого законодавства, коли ми зрозуміли, що суд відмовляється навіть слухати свідків, то тоді стало очевидно, що це не суд, це не правосуддя".

Юлія Тимошенко відкликала свій позов щодо скасування результатів президентських виборів.

Відповідне клопотання Тимошенко заявила в суботу в ході судового засідання.

Вона мотивувала своє рішення тим, що напередодні суд відмовив їй у задоволенні клопотань щодо витребування первинної виборчої документації та інформації про наявність у реєстрі виборців осіб, які, за даними МВС України, станом на 7 лютого 2010 року – день проведення другого туру виборів - значаться як померлі.

"Фактично було відмовлено вивчати та досліджувати доказову базу, на якій ґрунтується сам позов", - сказала Тимошенко.

В свою чергу, член ЦВК Михайло Охендовський заявив, що на даному етапі Тимошенко не може відкликати свій позов з ВАСУ, а суд повинен поставити крапку в справі про результати виборів.

Українська Правда

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко впевнена, що лише суд майбутнього доведе її правоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі