пʼятниця, 04 квітня 2008 09:33

Тимошенко використовувала шпигунську інформацію на переговорах з Москвою - російські ЗМІ

Тимошенко використовувала шпигунську інформацію на переговорах з Москвою - російські ЗМІ
Співробітник британської частини компанії "ТНК-ВР Менеджмент" Ілля Заславський і його брат Олександр Заславський, затримані 12 березня за підозрою в промисловому шпигунстві. Вони намагалися викрасти план переговорів Росії з Україною.

Про це пише газета "Твій день", посилаючись на свої джерела в спецслужбах. За їх інформацією, на братів Заславських вийшли, коли в результаті їх "діяльності" під загрозою зриву опинився план проведення переговорів президента Росії Володимира Путіна з президентом України Віктором Ющенком щодо газової проблеми 12 лютого цього року.

В ході переговорів "Газпрому", що відбулися після зустрічі президентів з представниками України, росіяни зрозуміли, що українці володіють частиною секретної інформації, яку використовують, аргументуючи свою позицію, пише видання.

Спецслужби з"ясували, що інформація пішла з "Газпрому" за дві години до початку переговорів. Був виявлений співробітник "Газпрому", який мав доступ до секретних документів, які він і передав братам Заславським.

За інформацією газети, саме інформація про плани "Газпрому" дозволила українському прем"єрові Юлії Тимошенко якийсь час успішно бойкотувати угоди російського і українського президентів про погашення української заборгованості і умови постачань і транзиту російського газу.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко використовувала шпигунську інформацію на переговорах з Москвою - російські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі