вівторок, 31 липня 2012 10:49

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко відмовилася брати участь у суді в режимі відеоконференції - заява

Тимошенко відмовилася брати участь у суді в режимі відеоконференції - заява
Заяву Тимошенко про незгоду на проведення відеоконференції за її участю в залі суду зачитав Власенко. Фото: ukr.obozrevatel.com

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко в ході засідання Київського райсуду Харкова по справі ЄЕСУ, зачитав заяву Тимошенко про відмову брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

"Заявляю про незгоду на проведення відеоконференції з моєю участю", - процитував Власенко заяву екс-прем'єра на ім'я судді Костянтина Садовського.

У заяві також зазначається, що ст. 185-3 Кримінально-процесуального кодексу передбачає проведення відеоконференції для здійснення окремих процесуальних дій, а не як форму участі в судовому засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під судом Тимошенко вже зібрались понад 2 тисячі її прихильників і противників

Проведення відеоконференції, за словами Тимошенко, позбавляє її можливості конфіденційного спілкування з захисниками під час судового засідання.

У заяві наголошується, що в разі, якщо суд прийме рішення про участь Тимошенко в процесі в режимі відеоконференції без її згоди, вона буде розглядати це як порушення її права на захист, передбаченого як українським так і міжнародним законодавством, а також як доказом упередженості суду.

Виступ Власенка прихильники Тимошенко, присутні в залі, неодноразово переривали оплесками та вигуками "Браво".

Головуючий суддя Садовський змушений був закликати зал до тиші.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилася брати участь у суді в режимі відеоконференції - заява». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі