середа, 15 жовтня 2008 13:02

Тимошенко видала розпорядження про фінансування виборів Ради

Тимошенко видала розпорядження про фінансування виборів Ради

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 14 жовтня 2008 р. N1319-р

Київ

Питання забезпечення фінансування позачергових виборів до Верховної Ради України

1. У зв"язку з тим, що згідно із статтями 48 і 49 Закону України "Про вибори народних депутатів України" витрати на підготовку і проведення виборів здійснюються виключно за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку і проведення виборів народних депутатів, та коштів виборчих фондів партій (блоків), а обсяг коштів для підготовки і проведення таких виборів за поданням Центральної виборчої комісії передбачається окремим рядком у законі про Державний бюджет України, визнати неможливим виділення з резервного фонду державного бюджету коштів для підготовки і проведення позачергових виборів до Верховної Ради України, призначених на 7 грудня 2008 року.

2. З метою забезпечення виконання статей 48 і 49 Закону України "Про вибори народних депутатів України" та пункту 3 Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 жовтня 2008 р. "Про невідкладні заходи щодо забезпечення конституційних виборчих прав громадян України під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради України", уведеного в дію Указом Президента України від 13 жовтня 2008 р. N923, Мінфіну на підставі обґрунтованого подання Центральної виборчої комісії невідкладно розробити та внести на розгляд Кабінету Міністрів України проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" щодо визначення обсягу коштів для забезпечення підготовки і проведення позачергових виборів до Верховної Ради України.

3. Звернутися до Президента України з пропозицією щодо скасування Указу Президента України від 9 жовтня 2008 р. N911 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів" з метою забезпечення підготовки та прийняття Верховною Радою України законодавчих актів з питань запобігання впливу світової фінансової кризи на національну економіку.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко видала розпорядження про фінансування виборів Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі