понеділок, 03 листопада 2008 08:13

Тимошенко сказала, коли банки повертатимуть депозити

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що після отримання Україною кредиту Міжнародного валютного фонду банки повинні будуть безперешкодно повертати згідно з умовами договорів депозитні вклади населенню.

Про це вона сказала сьогодні в ефірі "5 каналу".

"Я хочу твердо сказати, що після того, як проголосований антикризовий закон у Верховній Раді, і після того, як ми одержимо гроші світових фінансових організацій у допомогу Україні, жоден банк не матиме ніяких причин не повернути депозитні вклади людям", - заявила Тимошенко.

Вона відзначила, що якщо банк відмовлятиметься повертати депозитний вклад, то за цим фактом Генеральна прокуратура повинна буде порушувати кримінальну справу.

"Я можу сказати всім, хто буде в правах своїх обмежений, кому не видадуть депозити – я готова разом з вами йти в Генпрокуратуру, в суд, тому що це кримінальна справа. Не буде ніяких фінансових підстав, щоб не повертати людям їх депозитні вклади. Чесні банки і чесні банкіри під наглядом Нацбанку будуть зобов`язані повертати людям депозити. Хто не поверне – це вже злочинці", - заявила Тимошенко.

НБУ постановою N319 від 13 жовтня заборонив дострокове розірвання договорів за вкладами банківських депозитів. За даними Нацбанку, відтік депозитів з 1 жовтня 2008 року (до ухвалення постанови) з банківської системи склав 6,2 млрд. грн., або 2,7% від суми термінових банківських вкладів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко сказала, коли банки повертатимуть депозити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі