вівторок, 02 грудня 2008 09:05

Тимошенко розповіла науковцям про свою єдину мрію

Уряд планує збільшити видатки державного бюджету на розвиток науки.

Про це прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила вчора під час урочистих зборів з нагоди 90-річчя від дня заснування Національної академії наук України, повідомили в Управлінні у зв"язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету міністрів.

За словами Тимошенко, уряд виступає за підвищення рівня соціального забезпечення вітчизняних науковців: "У мене є тільки одна мрія – створити вам в Україні належні умови праці". Прем"єр-міністр зауважила, що, зокрема, Кабінет міністрів ініціює впровадження комплексної програми підтримки молодих вчених: "Українська наука мусить мати потужні молоді кадри".

Прем"єр-міністр відзначила, що незважаючи на те, що за останній рік було збільшено середню заробітну плату та пенсії науковцям, уряд і надалі працюватиме у цьому напрямку: "Ми цим самим даємо можливість і право людям, які присвятили своє життя науці, все ж таки бути підтриманими державою та присвятити себе повністю науковим дослідженням та розробкам".

Окрім того, прем"єр-міністр сподівається, що найближчим часом політичні сили в парламенті та уряд знайдуть порозуміння, стабільність і політичну прогнозованість, адже в парламенті знаходяться 190 законів, підготовлених урядом, в числі яких і закони, що стосуються науки. "Я вірю, що сьогодні усвідомлення того, що науку в Україні потрібно підтримувати і піднімати на якісно новий рівень, і в парламенті, і в уряді є", - наголосила Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розповіла науковцям про свою єдину мрію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі